Μαζί με τον Γιώργο Δαβάκη προχωράμε και κάνουμε τα οράματά μας για την Ελλάδα
που αγαπάμε πραγματικότητα

«Εδώ και είκοσι (20) χρόνια ο Γιώργος Δαβάκης, δίνει τη δική του μάχη στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Χώρας για την πρόοδο και την προκοπή της. Ιδιαίτερα αγωνίζεται για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας  στην οποία ανήκει, το θεσμό τον οποίο υπηρετεί και τον Τομέα του οποίου έχει την ευθύνη. Είτε ο Τομέας αυτός λέγεται Δήμος, είτε Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, είτε ένας μεγάλος Οργανισμός, όπως η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) του Υπουργείου Υγείας όπου διετέλεσε Διοικητής και Πρόεδρος ΔΣ, σε Θυγατρική Εταιρεία Πληροφορικής, Εκπαίδευσης και Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος όπου διετέλεσε Γενικός Διευθυντής, είτε ένα μεγάλο Νοσοκομείο όπως το «ΣΩΤΗΡΙΑ», στο οποίο, στο διάστημα που βρέθηκε στην ηγεσία του ως Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά γενική ομολογία, έγραψε ιστορία. Ιστορία εντιμότητας, αλτρουϊσμού και υποδειγματικής Διοίκησης.

Για τα έργα του Γιώργου Δαβάκη μιλάνε όλοι με τα καλύτερα λόγια. Απ’ όπου πέρασε τον νοσταλγούν και τον μνημονεύουν. Όσοι τον γνώρισαν έχουν να λένε για την ποιότητα και την ακεραιότητά του.

Το 2002 εκλέγεται με τον Συνδυασμό του Δημάρχου Χρ. Αγραπίδη Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά. Αναλαμβάνει για όλη την τετραετία Αντιδήμαρχος συγχρόνως για θέματα Διοίκησης, Δημοτικής Αστυνομίας, Ανθρώπινου Δυναμικού, Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, Έκδοσης Αδειών και Ελέγχου Καταστημάτων, Διεθνών Σχέσεων, Πρόεδρος του Συμβουλίου Παραβατικότητας Πειραιά, Πρόεδρος του Συμβουλίου Κινηματογράφων, Θεάτρων και Κέντρων Διασκέδασης Πειραιά, Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Οργανισμού και Πρόεδρος των Γ1 και Γ2 ΚΑΠΗ Νέου Φαλήρου. Παράλληλα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διετέλεσε και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής. Από όπου πέρασε διέπρεψε και διέγραψε μια λαμπρή ιστορία.


Το 2006, ο Γιώργος Δαβάκης επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον ίδιο Συνδυασμό. Αν και ανήκει στη μειοψηφία, είναι τακτικότατος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνει ουσιώδεις παρεμβάσεις και πολλές φορές παίρνει πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν Δημοτικά θέματα, προβλήματα εργαζομένων, υποθέσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων ή ακόμη και θέματα άλλων Δήμων της Αττικής, ως μέλος του ΔΣ της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) που από τον Απρίλιο του 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 διετέλεσε μέλος του ΔΣ που εκλέχτηκε από εκπροσώπους 122 Δήμων και Κοινοτήτων της Αττικής, ενώ τον Οκτώβριο του 2011 και του 2014 εκλέγεται από εκπροσώπους των Δήμων της Αττικής Μέλος-Εκπρόσωπος των Γενικών Συνελεύσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τις περιόδους 2011-2014 και 2014-2019.


Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 επανεκλέγεται για Τρίτη συνεχόμενη τετραετία Δημοτικός Σύμβουλος, με τον Συνδυασμό του Δημάρχου και τ. Υπουργού Βασ. Μιχαλολιάκου. Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι Αντιδήμαρχος Πειραιά για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Παράλληλα είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 επανεκλέγεται από τους συμπολίτες του για τέταρτη συνεχή θητεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον Συνδυασμό "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ" του Γιάννη Μώραλη, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2014 με την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017. Στις 5 Μαρτίου 2017 επανεκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για το υπόλοιπο της Δημοτικής Περιόδου (Σεπτέμβριο 2019) με ποσοστό 90% (έλαβε επί 45 Δημοτικών Συμβούλων όλων των Δημοτικών Παρατάξεων 40 θετικές ψήφους).


Ο Γιώργος Δαβάκης δηλώνει πάντα «παρών» σε κάθε εκλογικό αγώνα και δίνει συνεχώς τη μάχη του με τον ίδιο ενθουσιασμό, δυναμισμό και αποφασιστικότητα.


Οι φίλοι του, οι άνθρωποι που τον πίστεψαν και τον πιστεύουν και συντάσσονται με τις επιλογές του, τον στηρίζουν ανεπιφύλακτα. Κάθε φορά μαζί με την εμπιστοσύνη τους του δίνουν τη δυνατότητα να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Να αγωνίζεται για τη Δικαιοσύνη, την Αλήθεια, την Ελπίδα, την Προκοπή. 


Γιατί ο Γιώργος Δαβάκης ένα έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Ότι πάνω από όλα να είναι χρήσιμος! Δηλαδή είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σημαδέψει θετικά την εποχή μας.»


Χαρίλαος Μαντούβαλος
Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ
τ.Αντινομάρχης Αθηνών και Γεν.Δ/ντής ΗΛΠΑΠ
τ.Αναπλ.Γενικός Δ/ντής Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού
Πρόεδρος Αδελφότητας Απανταχού Λακώνων

Γεώργιος Γεώργας
Ταξίαρχος Αεροπ. ε.α.
Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων Αττικής
Πρόεδρος Ένωσης Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Βενετσάνος Πολυμενάκος
Πτέραρχος – Ιατρός Καρδιολόγος
τ.Αντιπρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας

Παγανιώτης Μέξιας
Ταξίαρχος Αεροπ. ε.α., M.Sc.Ηλεκτρονικός Μηχανικός
τ.Γενικός Διευθυντής SCORPION SA
Πρόεδρος Αεροπορικού Ομίλου Ελλάδας

Σπυρογιάννης Διονυσάτος
Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω – τ.Αθλητικός Δικαστής
Πρόεδρος Ινστιτούτου Αθλητικού Δικαίου
και Ινστιτούτου Δικαίου των Μεταφορών

Νικόλαος Παγώνης
Υποπτέραρχος ε.α.
τ.Διευθυντής Α’ Κλάδου ΓΕΑ
Γενικός Διευθυντής Exclusive Tours

Αριστόδημος Μπουλούκος
Επίτ. Αντιστράτηγος – τ.Βουλευτής
τ.Πρόεδρος ΕΒΟ – Στρατιωτικός Συγγραφέας

Αλέξανδρος Οικονόμου
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.
Επίτ. Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης
τ.Διοικητής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ιωάννης Καρράς
Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α.

Αλέξανδρος Αγάθος
Έφορος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (πινγκ – πονγκ)
Ολυμπιακού Πειραιώς

Γεώργιος Πηγαδιώτης
Αντιστράτηγος ΕΛΑΣ ε.α.

Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος
Καθηγητής – Μαθηματικός

Ανδρέας Ανδρεόπουλος
Φωτογράφος

Παναγιώτης Καρασαρίνης
Κτηματομεσίτης

Παναγιώτης Γεώργου
Συνταξιούχος Υπάλληλος ΥΠΑ

 Ναπολέων Νταγιάντας
Επιχειρηματίας

Ιωάννης Παπαφιλιππόπουλος
Επιχειρηματίας

Κωνσταντίνος Κέλμαλης
Επιχειρηματίας

Παναγιώτης Πάνου
Υποστράτηγος ε.α.Ιάκωβος Πετρίδης
Χειρούργος Οφθαλμίατρος
Γενικός Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας

Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Ηθοποιός

Κωστής Χρήστου
Τραγουδιστής

Δημήτρης Καραχάλιος
Χειριστής Αεροσκαφών
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης
Επαγγελματιών Πιλότων Πολιτικής Αεροπορίας

Σοφία Χριστοδούλου
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων
Πρόεδρος Αδελφότητας των Απανταχού Μακεδόνων

Μιχάλης Μινωτάκης
Καθηγητής Σωματικής Αγωγής
Γενικός Γραμματέας Αδελφότητας Κρητών

Γεώργιος Ραυτόπουλος
Συνταγματάρχης ε.α.

Ιωάννης Σταματελόπουλος
Σμήναρχος (Ι) ε.α. τ.Κυβερνήτης Ολυμπιακής Αεροπορίας

Σπυρίδων Γεωργιάδης
Υποπτέραρχος (ΜΕ) ε.α.
τ.Διευθυντής Έργων Πολεμικής Αεροπορίας

Λεωνίδας Μαζαράκης
Αντιπτέραρχος (ΜΗ)
Επίτιμος Διευθυντής Γ’ Κλάδου ΓΕΑ

Ευαγγελία Αμανατίδου
Δημοτική Σύμβουλος Ν.Ιωνίας Αττικής

Γεώργιος Δημ. Βοϊδονικόλας
Επιχειρηματίας – τ.Αντιδήμαρχος Πειραιά

Παναγιώτης Κούφαλης
τ.Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος

Αθανάσιος Φιλάνδρας
Επιχειρηματίας – τ.Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βιλίων Αττικής

Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου
Επιχειρηματίας

Παναγιώτης Χατζηνικολάου
Επιχειρηματίας

Δημήτριος Παπαθεοχάρης
Επιχειρηματίας

Ιωάννης Κόκκινος
Γεωπόνος

Κυριάκος Καλοκαιρινός
Επιχειρηματίας

Αντώνης Αρχοντάκης
Πλοίαρχος ΕΝ – Οικονομολόγος
Πρόεδρος Αδελφότητας Κρητών

Δημήτριος Ζήσης
Σμήναρχος ε.α.

Χρήστος Μητράκος
Σμήναρχος ε.α.

Κωνσταντίνος Λιάτης
Ταξίαρχος Αεροπορίας ε.α.
Καθηγητής Χημείας Σχολής ΙκάρωνΣυμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά ο κ. Γιώργος Δαβάκης

Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά εξελέγη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γιώργος Δαβάκης πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Ο κ. Δαβάκης εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς τον ψήφισαν 31 από τους 40 παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους. Σημειώνεται ότι  για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά κατατέθηκαν συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην τοποθέτησή του μετά την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Δαβάκη για τα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως ο κ. Δαβάκης είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός που πληροί  τις  προϋποθέσεις γι΄ αυτή τη θέση, καθώς όπως ανέφερε, έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος,  Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει νομική κατάρτιση.
Ο κ. Μώραλης τόνισε επιπλέον, ότι ο δήμος θα υποστηρίξει τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να συνδεθεί αυτός ο νέος θεσμός με  τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του δήμου, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η διαμεσολάβηση
.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε για ακόμα μια φορά, εκλέγοντάς με τον πρώτο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά. Αυτό που θέλω να πω σε όλες τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες είναι ότι θα τους υπηρετήσω από τη νέα μου θέση με σεβασμό και προσήλωση, όπως έκανα πάντα και θα φροντίσω να τους διευκολύνω σε κάθε περίπτωση  και με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Δηλώνω επίσης, ότι θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στον δημότη, στον κάτοικο και στον επαγγελματία του Πειραιά και θα συνεργαστώ στενά με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τις υπηρεσίες του δήμου».Συγχαρητήρια Επιστολή Δημάρχου Βασ. Μιχαλολιάκου για την Πάταξη του Παρεμπορίου

Την επιστολή στον αντιδήμαρχο Γιώργο Δαβάκη απέστειλε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με σκοπό να τον συγχαρεί για την προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αστυνομία στην πάταξη του παρεμπορίου. Ο δήμαρχος αναφέρει μεταξύ άλλων, πως η μάχη με το παρεμπόριο πρέπει να είναι συνεχής και πως με τις κατασχέσεις των παράνομων προϊόντων, στέλνουν το μήνυμα «εκεί που πρέπει».
Είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Πειραιά δημοσιοποιεί "γραπτώς" την ικανοποίηση του από το έργο αντιδημάρχου του, τουλάχιστον σε επίπεδο δημοσιότητας, αφού η επιστολή κοινοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε.


«Αγαπητέ Γιώργο,

Θα ήθελα να συγχαρώ εσένα, τους συνεργάτες σου και τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας για μια ακόμη επιτυχία τους στη μάχη που δίνουμε για την πάταξη της μάστιγας του παραεμπορίου στον Πειραιά.


Ήδη μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε καταφέρει να εξαλείψουμε το παραεμπόριο από την πόλη, που σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, δημιούργησε πολλά προβλήματα στον εμπορικό κόσμο και προσέβαλλε την εικόνα της πόλης μας.


Είχα πει και το επαναλαμβάνω: Αντίπαλός μας δεν είναι οι παράνομοι, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, που πουλούν την παράνομη πραμάτεια τους αλλά αυτοί που εκμεταλλεύονται την ανάγκη τους.


Το χτύπημα, που δώσαμε σε αυτό το κύκλωμα με τον εντοπισμό της παράνομης αποθήκης 1000 τ.μ. (Σπάρτης και Θεσσαλονίκης) και η αποκάλυψη χιλιάδων παράνομων προϊόντων που έκρυβαν μέσα σε αυτή, είναι σημαντικό και στέλνει το μήνυμα εκεί που πρέπει.

Η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και τις δικαστικές αρχές θα δίνει καθημερινά τη μάχη, ώστε να εξαλειφθεί το παραεμπόριο από κάθε σημείο της πόλης μας
.


Βασίλειος Ι. Μιχαλολιάκος

Δήμαρχος Πειραιά»Μακράν ο καλύτερος Πρόεδρος του Δ.Σ ο Γιώργος Δαβάκης

(Δημοσιεύτηκε στις 20-03-2018 στο mellon.gr)

Παρακολουθώ δημοσιογραφικά, περισσότερο από τριάντα χρόνια την λειτουργία του Δήμου Πειραιά και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου. Έχω γνωρίσει αξιόλογους Προέδρους που τίμησαν τον θεσμό και την θέση που κατείχαν.
Ποιος δεν μιλάει αλήθεια με τα καλύτερα λόγια για τον Βαγγέλη Χρυσάφη και ποιος για τον Τάκη Κουβάτσο;
Και οι δύο άφησαν άριστες εντυπώσεις κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους και μέχρι σήμερα έχουν τον θαυμασμό και την αγάπη μας.
Η προσωπικότητα όμως του Γιώργου Δαβάκη, σημερινού Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, σε συνδυασμό με την άριστη διαχείριση των συνεδριάσεων του Δ.Σ, τον καταξιώνει ως τον καλύτερο Πρόεδρο που έχει περάσει μέχρι σήμερα από τον Δήμο Πειραιά. Και να σκεφθεί κανείς πως είχε να κάνει με «βαριά» και «δύσκολα» ονόματα που υπήρχαν και υπάρχουν στο συμβούλιο, πέρασαν από τα χέρια του πρωτόγνωρα δύσκολα θέματα, ενώ είχε και ένα Δήμαρχο που στο ξεκίνημα της Δημαρχιακής καριέρας του ήταν άσχετος με ... το άθλημα.(Για να μην αδικώ τον Μώραλη, πρέπει να γράψω πως ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Χρήστου Φωτίου, αλλά δεν εξελέγη.)
Μετά την μεγάλη διαδρομή και θητεία του Γιώργου Δαβάκη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι σίγουρο πως αν θελήσει να προσφέρει από άλλο θεσμικό πόστο τις υπηρεσίες του στους πολίτες, θα τον τιμήσουν και αυτή την φορά με την ψήφο τους.

Βασίλης Λαζαρίδης
Δημοσιογράφος

 


Συγχαρητήρια Επιστολή Ιωάννη Κ. Μαστρονικόλα

(ΠΕΙΡΑΙΑΣ 16/11/05)

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Η υπηρεσία της οποίας προΐστασθε είναι από τη φύση της ένας τομέας δράσης παραγωγής και προαγωγής κοινωνικού έργου αλλά και κέντρο δια του οποίου επιτυγχάνεται η υγιής οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης μας.

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε, με την έλευση σας και εγκατάσταση σας στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας οι παραπάνω ενέργειες επιτυγχάνονται ακόμα καλύτερα. H υπηρεσία σας και εσείς ειδικό κύριε Αντιδήμαρχε αξίζετε συγχαρητήρια, κατ' αρχήν για την πειθαρχία που έχετε επιβάλει, καθώς και για την αποτελεσματικότητα που είναι αποτέλεσμα της στελέχωσης την οποία ο ίδιος εποπτεύεται. Συγχαρητήρια κ. Αντιδήμαρχε, για την άμεση εξυπηρέτηση του κοινού, όπου υποθέσεις του δεν λιμνάζουν και δεν παραμένουν σε εκκρεμότητα για μέρες ή και για μήνες όπως παλαιότερα. Κύριε Αντιδήμαρχε οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί αποδεικνύεστε άνθρωπος δίχως παρωπίδες που για το συμφέρον του Πειραιά έχετε την πόρτα σας πάντα ανοικτή στον! καθένα. Ειδικά το Β' Δημοτικό Διαμέρισμα σας οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί στεκόσαστε πάντα στο πλευρό μας γιο το καλό πάντα της πόλης μας.


Μετά τιμής,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΛΑΣΣυγχαρητήρια Επιστολή Οικονόμου